Sauna & Bazen

Sauna & Bazen

opuštanje

za zdravlje

Finska sauna,

Parna sauna

Wellness Utrina

Wellness Utrina posjetite na adresi:

Kombolova ulica 4a, 10000 Zagreb, Tel.: +385 1 66 99 333, Mob.: +385 91 333 66 19, Email: wellnessutrina@gmail.com

Bazen i sauna

Užurbana i pretjerano agresivna svakodnevica čovjeka tjera da potraži malo mira i relaksacije pa traži bijeg u ugodnu atmosferu koja je potpuno različita od onoga što ima za vrijeme radnog vremena. Potreba za mirom i istjerivanjem loše energije boravak je u saunama. Nema potrebu razmišljati o poslu i problemima jer mozak šalje drugačiju poruku,poruku opuštenosti i zadovoljstva. Na dobru, ugodnu i opuštajuću okolinu brzo se privikne i tijelo i um pa je i tim potreba sve češća za tom vrstom odmora. Upoznajte nove prijatelje ili osobe s kojima ćete lakše podijeliti stres ili neki životni problem. Wellness pruža ugodu, zadovoljstvo i poštovanje prema sebi što si dospio u takvo okruženje. Osjećaš se tako važan da poželiš ostati i više nego planirano. Ugodna glazba, žubor vode i pozitivan adrenalin iz saune zaokružuje sliku dobro provedenog vremena i skupljanje energije za nove životne izazove. Relaksirajući trenutci i smirenost okoline potiču mozak da stvori sliku zadovoljstva i rasterećeonsti pa je tim veći polet za novi početak ili donošenje novih odluka. Najbolje da isprobate o čemu pišemo pa ćete zaključak lako donijeti !!!

FINSKA (SUHA) SAUNA

Sauna je blagodat za čovjeka jer toplina i znojenje umirujuće djeluje na čitav čovjekov živčani sustav. Opuštajuća i izrazita lakoća poslije tretmana suhom saunom čine vas zadovoljnim. Temperatura je 80-100*C i vlažnost zraka 15 %. U saunu se ulazi čiste,vlažne kože i raščešljane kose umotani u pamuk. Preporuka je 2-3 puta ulazak u saunu i boravak u njoj 10-15 min. Između tuširanje hladnom ili mlakom vodom, a završno tuširanje toplom vodom da izbjegnete naknadno znojenje. Prilikom boravka u relax zoni možete se poslužiti toplim čajem i obavezno odmoriti u vodoravnom položaju. Ulazak u saunu je dopušten zdravim osobama, koje nemaju srčanih tegoba. Sauna trenira srce u zdravih osoba, pospješuje lučenju hormona i općeg psihofizičkog stanja organizma. Pomaže pri odstranjivanju nečistoće kože i zateže ju i čini čvršćom.

PARNA SAUNA

Parna sauna je čisto osvježenje u odnosu na suhu saunu. Temperatura u parnoj sauni je između 40-50*C i vlažnost zraka (vlaga) 80-100%. Neka vas ne iznenade oblaci pare i zamamni mirisi koji vladaju unutra. Svakako se treba istuširati prije ulaska i umotati obavezno u pamuk. Na početku boravka koža će vam lagano porositi i tada počinje proces čišćenja. Koža će vam biti jako zahvalna sa tretmanom u parnoj sauni i pilingom od morske soli. Kada koža izbaci znojenjem nečistoću i otrovne tvari iz tijela osjećate lagani umor, ali nakon malog odmora u vodoravnom položaju u relax zoni sve se vraća u normalu i osjećaj laganih ramena će zadovoljiti sve apetite. Preporučamo piti toplog čaja ili vode za vrijeme boravka.

HIDROMASAŽNI BAZEN

U našem hidromasažnom bazenu se možete ugodno smjestiti na sjedalicu, okrenuti leđa, opustiti se i uživati kada vam mlaznice vode udaraju po ramenima i vratu. Istovremeno i noge dobiju svoj mlaz pa je užitak tim veći.Iz našeg wellnessa možete prijeći i u olimpijski gradski bazen na plivanje i pravu rekreaciju. Potom možete koristiti sve sadržaje našeg wellnessa.

  • Wellness Utrina
  • Kombolova ulica 4a, 10000 Zagreb
  • Tel.: +385 1 66 99 333
  • Mob.: +385 91 333 66 19
  • Email: wellnessutrina@gmail.com