Sauna prije ili poslije masaže? Evo odgovora!

 In BLOG

Jedno od češćih pitanja ljubitelja wellnessa je – treba li ići u saunu prije ili poslije masaže. To prvenstveno ovisi o preferencijama pojedinca, zdravstvenom stanju te potrebama.

Odlazak u saunu prije masaže može pomoći opustiti mišiće i poboljšati cirkulaciju, što može olakšati rad terapeuta tijekom masaže. Isto tako, toplina saune može pomoći u otvaranju pora te omekšavanju i opuštanju kože, što može povećati učinkovitost masaže i olakšati apsorpciju ulja ili losiona za masažu. Međutim, važno je izbjegavati pretjerano izlaganje toplini prije masaže, posebno ako osjećate vrtoglavicu ili imate niski krvni tlak, jer to može uzrokovati neugodnosti tijekom masaže.

Odlazak u saunu nakon masaže može pomoći u opuštanju i oslobađanju nakupljene napetosti u mišićima. Toplina saune može potaknuti cirkulaciju krvi, što može ubrzati procese oporavka nakon masaže i smanjiti bol u mišićima. Sauna također može pomoći u eliminaciji toksina iz tijela.

Kao i kod bilo koje wellness prakse, važno je slušati svoje tijelo i prilagoditi se prema vlastitim potrebama i osjećajima. Ako niste sigurni koja opcija vam bolje odgovara, uvijek je najbolje konzultirati se s terapeutom ili stručnjakom za masažu.